Popis knihy:
Autor popisuje 14 potravin, které považuje za stěžejní pro udržení optimálního zdraví:, borůvky, brokolici, dýni, fazole, jogurt, krůtí maso, lososa, oves, pomeranče, rajčata, sóju, špenát, vlašské ořechy. Popisuje látky, které jsou v jednotlivých "superpotravinách" obsaženy, čím pozitivně ovlivňují zdraví, a rizika jakých onemocnění snižuje. U každé potraviny uvádí, čím ji lze zaměnit za podobnou ze stejné skupiny (např. borůvky bobulovitým ovocem, vlašské ořechy mandlemi, pistáciemi), a to s podobnými účinky. V úvodu vysvětluje principy zdravé výživy, uvádí současnou moderní pyramidu potravin. Závěr tvoří desetidenní jídelníček od snídaně po večeři s velmi chutnými recepty. Informace v této srozumitelně napsané knize vycházejí z posledních poznatků o zdravém dietním způsobu.Kód knihy: | ZS0000900 |
Autor: | Kathy Matthews |
Místo vydání: | Praha |
Nakladatelství: | Euromedia Group - Ikar |
Rok vydání: | 2005 |
Vydání: | 1 |
Vazba: | Pevná |
Stav: | Velmi dobrý |
Počet stran: | 304 |
Obrazová příloha: | Ne |