0 Kč
0 položek
Košík je prázdný.
Měna: EUR - CZK

Balzac a Stendhal o realismu

Autor: Honoré de Balzac & Stendhal Nakladatelství: Československý spisovatel 4 lidi
Koupí tohoto produktu získáte 80 bodů.



Cena:

80 Kč


Skladem 1 ks Ověřit dostupnost Transparentní historie ceny

Popis knihy:

Kritický rozbor Stendhalova románu "Kartuziánský klášter v Parmě", jejž uveřejnil Honoré de Balzac r. 1840, kdy ještě byl Stendhal málo známým spisovatelem. Na celkem pochvalný rozbor odpověděl Stendhal Balzacovi dopisem, v němž mu vysvětluje svůj pracovní postup, hlavně otázku formy. Stejně jako Balzac se stal Stendhal kritikem své doby, odkrývaje rozpory společenského řádu měšťácké třídy, i když jeho hrdinové ještě nedovedou najít východisko ze svízelné situace zaviněné prostředím zbohatlých francouzských měšťáků v době ponapoleonské restaurace.

Kód knihy: CJ0000133
Autor: Honoré de Balzac & Stendhal
Ilustrace:
Místo vydání: Praha
Nakladatelství: Československý spisovatel
Rok vydání: 1950
Vydání:
Vazba: měkká / brožovaná
Stav: velmi dobrý / opotřebovaná vazba
Počet stran: 106
Obrazová příloha: Ne

Sdílet na:

Mohlo by vás také zajímat

Pravidla českého pravopisu - školní vydání včetně Dodatku
Pravidla českého pravopisu - školní vydání včetně Dodatku

Olga Martincová a kolektiv

50 Kč

Skladem

Literární toulky Slovenskem
Literární toulky Slovenskem

Jaroslav Rezník

60 Kč

Skladem

Literární toulky Moravou
Literární toulky Moravou

Vladimír Kovářík

60 Kč

Skladem

Literární toulky po Čechách
Literární toulky po Čechách

Vladimír Kovářík

60 Kč

Skladem

Čtení o českém jazyku
Čtení o českém jazyku

Vlastimil Styblík, Jaroslav Jelínek

40 Kč

Skladem

Bibliografie Josefa Škvoreckého 1
Bibliografie Josefa Škvoreckého 1

Michal Přibáň

100 Kč

Skladem

Používáme cookies
Soubory cookies a další technologie používáme pro optimalizace stránek i pro marketingové a propagační účely. Informace o Vašem používání našich webových stránek sdílíme také s našimi sociálními, reklamními a analytickými partnery. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookies“ souhlasíte s našim používáním souborů cookies. Pro více informací navštivte naše oznámení o souborech cookies.

Upravit nastavení